Amsterdam, 28 oktober 2020 – Zoku Amsterdam gaat samenwerken met Foodhallen en geeft de getroffen ondernemers tijdelijk een nieuw onderkomen. Het initiatief is tot stand gekomen door de nieuwe overheidsmaatregelen die twee weken geleden van start zijn gegaan waardoor veel horecagelegenheden dicht moesten. De prijswinnende Zoku Lofts worden in het weekend van 13 t/m 15 november getransformeerd tot privé-foodhallen – alles geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. 

Er zijn vijf horecazaken die elk hun lekkerste street food gerechten serveren: de BallenBar, Renato’s, viêt view, Le Big Fish en Petit Gâteau. Gedurende de avond zal de chef van elke foodstand een virtueel kijkje geven achter de schermen en de drankjes worden verzorgd door de notoire Gin & Tonic bar. Na een heerlijke nacht – met meerdere verrassingen – wordt deze belevenis afgesloten met een smakelijk ontbijt, ook weer in de eigen Zoku Loft. Voor €179,50 kunnen twee personen per Loft genieten van deze avond – en de lokale horeca steunen.  

“De horeca en hospitality sectoren zitten dit jaar, net als vele andere delen van de maatschappij, in de hoek waar de klappen vallen,” zegt Reinier Bunnik, Operations Director van Zoku. “Het zit in het DNA van Zoku om onze mouwen op te stropen en oplossingen te vinden voor problemen waar wij tegenaan lopen. Community staat bij ons centraal. Wij zijn van mening dat het nu meer dan ooit belangrijk is om verbinding te maken en wat plezier te hebben – en dat op een veilige manier en met inachtneming van de nieuwste veiligheidsmaatregelen. Daarom zetten wij ons tijdens de crisis in om samen met andere horeca en hospitality ondernemers met creatieve oplossingen onze sectoren een helpende hand te bieden. Het initiatief met Foodhallen is hier een mooi voorbeeld van.” 

“In plaats van kijken naar wat niet kan, kijk ik graag naar wat we wel kunnen doen met Foodhallen in deze tijd,” zegt Chong Chu, Co-owner Foodhallen. “Met deze samenwerking bundelen we beide onze krachten. We gaan een mooie ervaring neerzetten waar je beide concepten kunt komen ervaren, uiteraard allemaal met inachtneming van alle maatregelen. We kijken er naar uit.”  

Over Zoku  

Zoku heeft een nieuwe categorie geïntroduceerd in de hotellerie: een hybride vorm van een huis en een kantoor voorzien van hotelservices. Het hotelconcept is in 2016 gelanceerd door de Nederlandse ondernemers Hans Meyer en Marc Jongerius. Zoku is het Japanse woord voor familie, stam of clan. Het hotel faciliteert de internationale manier van leven en werken voor een groeiende groep ‘globetrottend’ talent. Het concept heeft verschillende internationale prijzen gewonnen en wordt gewaardeerd voor het design, de gezellige sociale ruimtes en de gemeenschapsstructuur die connecties aanmoedigt. Zoku Kopenhagen, Wenen en Parijs worden nu gebouwd en zullen in de komende 18 maanden openen. Als een van de weinige hotels in de wereld heeft Zoku in 2018 het Bcorp certificaat in de hotelcategorie behaald. Voor meer informatie, bezoek https://www.livezoku.com.     

Over Foodhallen

In 2014 opende de allereerste foodcourt van Nederland. Inmiddels is Foodhallen Amsterdam een échte hotspot geworden voor lokale en internationale bezoekers. Het karakteristieke pand de hallen leende zich vroeger als verzamelplek van trams. De mooie elementen van de oude tram remise zijn in tact gebleven en verwerkt in het huidige interieur. De Foodhallen is de verzamelplek van al het lekkere eten wat Amsterdam te bieden heeft onder één dak. Met 21 verschillende culinaire keukens een grote centrale bar en een Gin & Tonic bar bieden ze jou een ruime keus aan heerlijke smaaksensaties.